De Koninklijke Herentalse Basketbal Club wil dringend meer jonge vrouwelijke speelsters aantrekken.Het verder ontplooien van het meisjesbasket is een van de belangrijkste doelstellingen van HBBC.Enkele jonge dames zaten bij dj Tam op schoot.


Ervaring in het basket is geen vereiste. De coach Patrick Bellekens, met meer dan 20 jaar ervaring, zal de nodige aandacht besteden aan de jonge dames  om ze tot goede basketsters om te scholen.
 
De sportieve jonge dames zullen de tweede meisjes jeugdploeg zijn bij HBBC. Na de Cadetten meisjes die twee jaar geleden van start gingen. Zij basketten momenteel uitstekend onder leiding van coach Thomas Van Houdt.

HBBC heeft in het verleden altijd al  meisjes als lid gehad, maar door het te geringe aantal was de club genoodzaakt om de meisjes vanaf  de leeftijd van 14 door te verwijzen naar andere clubs. En daar willen ze bij HBBC dringend verandering in brengen.

Het bestuur van HBBC zette zich eerder al onder het project “Meisjes Eerst” van de Vlaamse Basketbal Liga.en werkt momenteel nog een aantal initiatieven uit om basketspeelsters aan te trekken.

Om hun dringende oproep wat meer kracht bij te zetten kwamen de energieke jonge dames van HBBC op maandagavond naar de ThalsFM studio.

In het radioprogramma van DJ Tam legden ze piekfijn uit aan welke voorwaarden een basketster moet voldoen.  Misverstanden over lengte werden meteen van tafel geveegd.

De HBBC ladies verduidelijkten dat ze graag meer wedstrijden willen spelen en daar is een groter team voor nodig. Het is dus belangrijk  om  meer jonge dames aan te trekken bij HBBC om zo een groter team van speelsters te vormen.

HBBC verwelkomt nieuwe kandidates met 3 gratis proeflessen om de smaak te pakken te krijgen.
Basket binnenkort ook jou sport?

Meer info op de site van HBBC en bij Patrick Bellekens zelf
0477/310 221